اصول اساسی برای تولید صدا از نی

اصول اساسی برای تولید صدا از نی

فهرست مطالب

برای اینکه آموزش نی در کرج را به صورت حرفه ای یاد بگیرید باید تمامی اصولی که مربوط به نواختن نی است را یاد بگیرید. در آموزشگاه موسیقی در کرج کلاس های آموزشی ساز نی برگزار می شوند که هر یک از این کلاس ها برای افراد مبتدی و حرفه ای هستند. در صورتی که می خواهید برای نواختن ساز نی حرفه ای شوید باید انواع نی، اصول نواختن نی، قواعد نفس گیری و … را بشناسید.

 نکات اساسی برای تولید صدا از نی

نکات اساسی برای تولید صدا از نی

یکی از مهمترین نکاتی که زمان نواختن ساز نی اهمیت دارد نفس گیری می باشد. شما باید نفستان را از پایین ترین بخش شکم خود به بیرون پرت کنید. نفس از زیر ناف دمیده می شود و به بیرون پرتاب خواهد شد. سر شما روی گردن و به سمت عقب باید قرار بگیرد.

هوا را از ناحیه بالای سینوس باید وارد نی نمایید. لب بالا زمان نواختن نی باید از دندان ها فاصله داشته باشد. زبان خود را لوله کنید تا بتوانید صدای بهتری را از درون نی خارج نمایید. نوک زبان وارد نی می شود تا صدا تولید گردد. لب پایین خود را زمان نواختن نی به سمت پایین بکشید. انگشت هایتان به جلو کشیده می شوند و بر اساس نت ساز، روی سوراخ ها قرار می گیرند.

 آموزش نی و انواع ساز

آموزش نی و انواع ساز

برای ثبت نام در کلاس های آموزش نی در آموزشگاه موسیقی عظیمیه باید انواع نی را به خوبی بشناسید. نی کوتاه یکی از انواع سازهایی می باشد که کمک می کند صدای بم تری را از درون آن خارج سازید. نی های کوتاه طول زیادی ندارند ولی قطرشان تا حدودی بیشتر از مدل های دیگر می باشد. برای اجرای آهنگ های محلی می توانید از نی کوتاه استفاده کنید.

نی بلند یکی دیگر از انواع سازهایی است که ارتفاع آن حدود 80 سانتی متر می باشد. سوراخ های روی این نی 5 عدد است و با استفاده از این نی می توانید صدای غمگینی را تولیدی نمایید. مردم نواحی ترکمن از این نی استفاده می کنند.
نی هفت بند یکی دیگر از انواع ساز نی به شمار می رود که دارای 6 گره و 7 بند است. زمان یادگیری آموزش نواختن نی هفت بند باید آن را بین دندان های خود قرار دهید و هوا را درون آن بفرستید. قره نی یکی دیگر از سازهایی است که آن را به عنوان کلارینت می شناسند. برای نواختن موسیقی های شرقی این نی را استفاده می کنند. هر یک از نی ها برای زدن سازهای متنوع استفاده می شوند.

برای خرید انواع نی باید با استاد خود مشورت کنید تا یکی از سازهای مناسب را بخرید. آموزش حرفه ای ساز نی حدودا در 30 جلسه طول می کشد. هنرجو در این جلسات می تواند روی نواختن ساز نی تسلط کافی پیدا کند. آموزش دوره های پیشرفته این ساز را می توانید در جلسات دیگر دریافت نمایید.

 

مطالعه بیشتر : آموزش سنتور در کرج

 

نحوه آموزش ساز نی

آموزش نی به صورت حضوری بازدهی بیشتری برای هنرجویان دارد. برای اینکه نواختن نی را آغاز کنید باید با اساتیدی که حرفه ای هستند مشورت نمایید. اساتید حرفه ای طبق علاقه و استعدادی که دارید به شما می گویند باید چه مدت در کلاس ها حضور داشته باشید. این مسئله که شما تعیین کنید به کدام ساز نی علاقه بیشتری دارید بسیار مهم است.

اساتید آموزشگاه ویولا، ویژگی ها و نحوه نواختن هر یک از سازهای نی را برای شما توضیح می دهند. بنابراین شما به راحتی می توانید تصمیم گیری کنید که کدام یک از سازها را انتخاب نمایید. مدرس ساز نی در ابتدای کلاس ها به شما آموزش می دهد تا صدای نی را از درون ساز خارج نمایید.

آموزش نواختن ساز نی تا حدودی زمان بر است. البته اگر شما علاقه زیادی به نواختن ساز نی داشته باشید می توانید سریعتر یاد بگیرید این ساز را بنوازید. با تمرین و پشتکار در کمترین بازه زمانی برای نواختن این ساز حرفه ای می شوید.

آموزش نت ها مرحله بعدی است که مدرس برای تدریس ساز نی به آن اهمیت می دهد. هر یک از نت ها باید روی ساز مشخص شوند تا شما بتوانید صداهای مناسبی از ساز نی تولید کنید. در کلاس های آموزشی قطعات و ملودی های زیبایی که مربوط به این ساز هستند را می توانید یاد بگیرید.

 

شاید مفید باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اینستاگرام واتساپ واتساپ تلگرام