همه چییز درباره سنتور و ویژگی های آن

همه چییز درباره سنتور و ویژگی های آن

فهرست مطالب

آموزشگاه موسیقی ویولا فرصت یادگیری انواع ساز ایرانی و خارجی را برای علاقه مندان در رده های سنی مختلف فراهم کرده است. سنتور یکی از سازهای پرطرفدار ایرانی است که هنرجویان با شرکت در کلاس های این موسسه می توانند نحوه نواختن آن را یاد بگیرند.

 

آشنایی با سنتور

سنتور نام یک نوع ساز زهی ایرانی الاصل است که توانسته طرفداران فراوانی را در دنیای موسیقی از آن خود کند. این ساز به شکل ذوزنقه طراحی شده و تعداد زیادی سیم در آن به چشم می خورد.

برای ساخت متداول ترین نوع سنتور از ۷۲ سیم استفاده می ‌شود. این سیم ها به صورت گروه های ۴ تایی و در ۱۸ گروه قابل مشاهده اند. نوازندگان سنتور برای نواختن این ساز از دو عدد مضراب استفاده می کنند.

 

آموزش سنتور بصورت حرفه ای

آموزش سنتور چه فوایدی دارد؟

یادگیری سنتور در آموزشگاه موسیقی مزایای مختلفی را شامل حال علاقه مندان به موسیقی می کند. آموزش این ساز باعث تقویت موارد گوناگون در هنرجویان می شود.

آموزش نواختن سنتور می تواند ارتباط نیمکره راست و چپ مغز را در هنرجویان تقویت کرده و در بهبود عملکرد مغز تاثیرگذار باشد. از طرف دیگر آموزش سنتور در کرج باعث تقویت حافظه شده و با روند پیری مغز مقابله می کند.

آموزش سنتور بر اعتماد به نفس افراد تاثیر مثبت می گذارد. هنرجویانی که در کلاس های آموزش سنتور شرکت می ‌کنند از افزایش اعتماد به نفس برخوردار می ‌شوند. علاوه بر این یادگیری سنتور باعث تقویت سلامت روانی و مهارت حرکتی در آنها می شود.

آموزش سنتور را باید از چه سنی شروع کرد؟

آموزش سنتور در سنین مختلف برای علاقه مندان امکان پذیر است. به بیان دیگر افراد علاقه مند برای یادگیری سنتور با محدودیت سنی مواجه نبوده و در صورت تمایل می توانند آموزش آن را از هر سنی شروع کنند. یادگیری نوازندگی سنتور بستگی به میزان تلاش و پشتکاری دارد که هنرجوی موسیقی در این زمینه به خرج می دهد. اما در مورد بهترین سن یادگیری سنتور هم می ‌توان گفت که سنین ۳ تا ۶ سالگی بهترین زمان برای آموزش این ساز است.

 

سنتور یک ساز ایرانی است

آموزش سنتور چه مدت طول می کشد؟

یکی از سوالاتی که معمولا ذهن هنرجویان آموزشگاه موسیقی را به خود مشغول می ‌کند مدت زمان مورد نیاز برای یادگیری سنتور است. مدت زمان یادگیری سنتور برای هر هنرجو مقادیر متفاوتی را به خود اختصاص می دهد.

میزان علاقه هنرجو، استعداد او در آموزش این ساز و تلاشی که برای یاد گرفتن می کند همگی در تعیین مدت زمان یادگیری سنتور اثرگذارند.

هنرجوی آموزشگاه موسیقی برای آن که بتواند با نواختن سنتور صدا ایجاد کرده و چند قطعه را به کمک ساز بنوازد باید تقریبا به مدت ۱ الی ۲ سال تمرین کند. طبیعتا اگر هنرجو بخواهد از این مرحله فراتر برود باید زمان بیشتری را برای آموزش و تمرین صرف کند.

تسلط کامل به نواختن سنتور، آشنایی با انواع تکنیک های نوازندگی این ساز، همراه شدن با دیگر سازهای موسیقی و همراهی با گروه نیاز به مدت زمان بیشتری دارد. مدت زمان مورد نیاز برای دستیابی به موارد مذکور به صورت تقریبی ۴ الی ۵ سال برآورد می شود.

 

خرید سنتور مناسب افراد مبتدی

علاقه مندان به یادگیری سنتور برای شرکت در کلاس های آموزشگاه موسیقی نیاز به خرید ساز مناسب دارند. هنرجویان برای خرید سنتور مناسب باید هدف خود را در نظر بگیرند.

اگر هنرجو بخواهد در این زمینه به صورت بلندمدت فعالیت کند توصیه می شود مدل های باکیفیت سنتور را برای تامین نیاز خود انتخاب کند. خرید سنتور با کیفیت بالا باعث می شود هنرجو در آینده نیازی به صرف هزینه نداشته باشد.

اما در بسیاری از اوقات هنرجویان قصد آموزش طولانی‌ مدت سنتور را نداشته و یا نمی دانند که یادگیری آن را ادامه خواهند داد یا خیر. در این صورت بهتر است از صرف هزینه ‌های بالا خودداری کرده و به خرید یک ساز رده متوسط برای یادگیری سنتور اکتفا کنند.
نکته مهمی که در رابطه با خرید سنتور مناسب باید به آن توجه داشت تفاوت بین کیفیت انواع سنتور است. مطمئنا در سنتورهایی که کیفیت کمتری دارند ضعف های بیشتری قابل مشاهده است.

یک هنرجوی مبتدی در ابتدای آموزش نمی تواند به این ضعف ‌ها پی ببرد. اما به تدریج و زمانی که مهارت نوازندگی هنرجو ارتقا یافت ضعف ‌های موجود در ساز برای او مشخص می شود.

شاید مفید باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اینستاگرام واتساپ واتساپ تلگرام